Prolong® Teknolojisi

Modifiye Atmosfer Sistemi
Prolong® MAP torbaları, hem ürünün doğal teneffüsünden hem de Prolong® MAP torbasının çevrelediği atmosferdeki gaz karışımı tarafından etkin bir modifiye atmosfer koşulları oluşturulur. Bunun sonucunda ortaya çıkan atmosfer, en uygun Oksijen, Karbon Dioksit ve Etilenden gaz koşullarından oluşturacaktır. Her bir ürün türü, tazeliği muhafaza eden, patojenlerin büyümesine engel olan ve bunun sonucunda ürün ömrünü uzatan en uygun MA atmosferinde canlı kalmaya devam edecektir.

Nefes Alabilen Sistem
Prolong® ambalajları, belli miktarda kontrol edilen gaz değişim oranında nefes alabilmektedir. Prolong® MA/MH sistemi, karbon dioksit gaz seviyelerini kontrol eder, ortamdaki oksijenin torba içerisinde yayılmasını sağlayarak anaerobik koşulların (oksijen eksikliği) oluşmasını ve aşırı kokunun birikmesini engeller.

Yaşlanma Hormonunun (Etilen) Ortadan Kaldırılması
Taze meyve ve sebze ürünleri, hasat sonrasında etilen gazı üretir. Etilen gazının taze ürünler için çok ciddi bir yaşlanma faktörü olduğu tespit edilmiştir. Bazı ürün türlerinin Etilene maruz kalması, ürünün olgunlaşmasını daha sonra da yaşlanmasını, bozulmasını ve mikrobik hastalıklara daha dayanıksız olmasını hızlandırır. Prolong® Paketleme Teknolojisi, salınan etilen gazını atmosferden emer ve bunun sonucunda da olgunlaşma sürecini yavaşlatarak ürünün ömrünü ve taze kalma süresini uzatır.

Anti Mikrobik Sistem
Bazı Prolong® filmlerinde, taze ürünün etrafındaki atmosferi dezenfekte etmek amacıyla anti mikrobik faktörü bulunmaktadır. Bu özel filmler, özellikle de hasat sonrası mikrobik hastalıklara yakalanan taze ürünler için kullanılmaktadır.

Nem Kontrolü
Prolong Paketleme Teknolojisi, ürünün etrafındaki nem düzeyini su buharı emilimi ile ya da mükemmel anti buğu özellikleri ile kontrol eder.